5.04.2017

FutureLab lanserer europeiske samarbeidsprosjekter

Det Fritt Ord-støttede programmet FutureLab Europe retter seg mot unge europeere mellom 20 og 30 år som ønsker å være med på å debattere og påvirke den fremtidige kursen for Europa. Årets kull har blitt utfordret til å identifisere felles utfordringer og til å gjennomføre prosjekter på tvers av landegrensene. De lanserer nå fem nye initiativer som kombinerer deltakernes engasjement for lokale løsninger med ektefølt tro på det europeiske prosjektet. Les mer om de ulike tiltakene her.

Blant de fem prosjektene finner vi «Skill Up!», et samarbeid mellom de tre FutureLab-deltakerne Dimitrie Mihes (Romania), Violetta Tsitsiliani (Hellas) og Stine Solvoll Navarsete (Norge). Prosjektet skal kurse unge personer i sosialt entreprenørskap. Ved å jobbe med utsatte grupper som nyankomne flyktninger og andre som opplever vanskeligheter med å komme seg inn på jobbmarkedet, vil prosjektet gi erfaringer og kontakt med majoritetssamfunnet. I løpet av våren vil det bli arrangert workshops i Oslo og i Aten, og prosessen skal formidles i en minidokumentar.
 
Alle prosjektene gjennomføres med midler fra stiftelsene bak FutureLab Europe og med administrativ bistand fra tankesmien European Policy Centre i Brussel. FutureLab Europe ble etablert i 2011 som et samarbeidsprosjekt mellom flere europeiske stiftelser, deriblant Fritt Ord. Årets kull er den den sjette generasjonen med FutureLab-deltakere.

Fritt Ords prosjekt «Islam i Norge» inviterer til debattmøte om oppvekstvilkår, barneoppdragelse og minoritetsforeldres forhold til storsamfunnet, torsdag 23. august 2018, kl. 18.00–19.30 på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo.

Når: Fredag 14. september kl. 09.00-15.00

Er du interessert i å dele funnene og innsiktene fra masteroppgaven din med offentligheten? Vi inviterer til skriveverksted for masterstudenter som har mottatt Fritt Ord-stipend eller som skriver oppgaver innen fagfeltene menneskerettigheter, journalistikk, ytringsfrihet og demokratiutvikling.

The Fritt Ord Foundation funds half a year of study and research in Oxford for a Norwegian journalist. The fellowship will be given to a journalist ordinarily resident in Norway. The fellow will spend six months at the Reuters Institute for the Study of Journalism at Oxford University, commencing January 2019.