5.04.2017

FutureLab lanserer europeiske samarbeidsprosjekter

Det Fritt Ord-støttede programmet FutureLab Europe retter seg mot unge europeere mellom 20 og 30 år som ønsker å være med på å debattere og påvirke den fremtidige kursen for Europa. Årets kull har blitt utfordret til å identifisere felles utfordringer og til å gjennomføre prosjekter på tvers av landegrensene. De lanserer nå fem nye initiativer som kombinerer deltakernes engasjement for lokale løsninger med ektefølt tro på det europeiske prosjektet. Les mer om de ulike tiltakene her.

Blant de fem prosjektene finner vi «Skill Up!», et samarbeid mellom de tre FutureLab-deltakerne Dimitrie Mihes (Romania), Violetta Tsitsiliani (Hellas) og Stine Solvoll Navarsete (Norge). Prosjektet skal kurse unge personer i sosialt entreprenørskap. Ved å jobbe med utsatte grupper som nyankomne flyktninger og andre som opplever vanskeligheter med å komme seg inn på jobbmarkedet, vil prosjektet gi erfaringer og kontakt med majoritetssamfunnet. I løpet av våren vil det bli arrangert workshops i Oslo og i Aten, og prosessen skal formidles i en minidokumentar.
 
Alle prosjektene gjennomføres med midler fra stiftelsene bak FutureLab Europe og med administrativ bistand fra tankesmien European Policy Centre i Brussel. FutureLab Europe ble etablert i 2011 som et samarbeidsprosjekt mellom flere europeiske stiftelser, deriblant Fritt Ord. Årets kull er den den sjette generasjonen med FutureLab-deltakere.

​Stiftelsen Fritt Ord og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2018 inviterer til åpningen av årets festival med visning av den norske dokumentaren Golden Dawn Girls, onsdag 7. mars, kl. 18:00 på Klingenberg kino.

The Fritt Ord Foundation and the ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius hereby invite nominations of independent journalists, bloggers, Internet media and newspapers for the 2018 Free Media Awards.

The Fritt Ord Foundation and FutureLab Europe invite you to the Norwegian
launch of the book Letters to Europe – Refugee Women Write, in which
fourteen female refugees from all over Europe share their stories,
perspectives, concerns and hopes for the future.