5.04.2017

FutureLab lanserer europeiske samarbeidsprosjekter

Det Fritt Ord-støttede programmet FutureLab Europe retter seg mot unge europeere mellom 20 og 30 år som ønsker å være med på å debattere og påvirke den fremtidige kursen for Europa. Årets kull har blitt utfordret til å identifisere felles utfordringer og til å gjennomføre prosjekter på tvers av landegrensene. De lanserer nå fem nye initiativer som kombinerer deltakernes engasjement for lokale løsninger med ektefølt tro på det europeiske prosjektet. Les mer om de ulike tiltakene her.

Blant de fem prosjektene finner vi «Skill Up!», et samarbeid mellom de tre FutureLab-deltakerne Dimitrie Mihes (Romania), Violetta Tsitsiliani (Hellas) og Stine Solvoll Navarsete (Norge). Prosjektet skal kurse unge personer i sosialt entreprenørskap. Ved å jobbe med utsatte grupper som nyankomne flyktninger og andre som opplever vanskeligheter med å komme seg inn på jobbmarkedet, vil prosjektet gi erfaringer og kontakt med majoritetssamfunnet. I løpet av våren vil det bli arrangert workshops i Oslo og i Aten, og prosessen skal formidles i en minidokumentar.
 
Alle prosjektene gjennomføres med midler fra stiftelsene bak FutureLab Europe og med administrativ bistand fra tankesmien European Policy Centre i Brussel. FutureLab Europe ble etablert i 2011 som et samarbeidsprosjekt mellom flere europeiske stiftelser, deriblant Fritt Ord. Årets kull er den den sjette generasjonen med FutureLab-deltakere.

Norwegian Journal of Photography søker nå etter fotografer som ønsker å være med på den femte runden med NJP. Søknadsfristen er fredag 5. april 2019.

NJP er et miljø som oppmuntrer og kritiserer arbeider, som fokuserer på historiefortelling og som bygger bro mellom det mer klassiske reportasjefotografiet og kunstfotografiet.

Human internasjonale dokumentarfilmfestival, Stiftelsen Fritt Ord og SPACE - Syrian Peace Action Centre inviterer til to visninger av filmen “Privacy of Wounds”, en film om hva overlevende fra syriske fengsler forteller seg selv for å bearbeide tidligere opplevelser.

Fritt Ord-konkurransen for videregående skole er en konkurranse der elever inviteres til å levere bidrag om ytringsfrihet og demokrati. Årets tema er tegningen som ytring.

Leveringsfrist 1. mars 2019.