Digital Lives - War in Games

27. januar 2016

Hvordan blir krig fremstilt i dataspill, og hvorfor er temaet så utbredt? Spill som Battlefield og This War of Mine gir totalt forskjellige framstillinger av krig. Det ene er ment som underholdning og action, mens det andre lar spilleren, i rollen som sivilt offer, oppleve noen av krigens verste lidelser og dilemmaer.

Kan spill si noe om hvordan vi forholder oss til moderne og historisk krigføring, og til krigens posisjon i samfunnet? Fritt Ord, Spillpikene og Pressfire inviterer til en temakveld som tar for seg krig i spill med et kritisk, men fordomsfritt blikk.

Velkommen til Fritt Ord i Uranienborgveien 2, Oslo, onsdag 27. januar. Arrangementet er del av satsningen Digitale liv, som ønsker å fremme debatt om spill som fenomen, kultur og samfunnskritikk.

Fra kl. 16.30:
Vi inviterer til åpent hus, hvor det blir mulig å spille blant annet This War of Mine og Battlefield. Det serveres mat og drikke.

Kl. 18.00:
Delta i en åpen diskusjon med:

  • Wojciech Setlak, utvikler fra 11bitstudios, studioet bak «This War of Mine»
  • Kristine Ask, universitetslektor ved NTNU, spillforsker og blogger for Spillpikene.no
  • Holger Pötzsch, førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø og leder for forskningsprosjektet Wargame
  • Kristoffer Egeberg, journalist, veteran og vinner av SKUP-prisen 2014

Ordstyrer er Martin Bergesen. Arrangementet foregår på engelsk. Gratis og åpent for alle.

Påmelding på Facebook.

Prosjektet Digitale liv gjennomføres av Fritt Ord i samarbeid med Spillpikene og Pressfire. Du kan besøke oss på nett og delta i konkurransen på digitaleliv.no

Les mer om prosjektet her: Pressemelding om Digitale liv – nye ord om spill

Emneknagg for arrangementet og konkurransen er #digitaleliv



Takk for oppmøte! Video fra arrangementet er nå publisert på Fritt Ords Youtube-kanal.

Nyheter

Skjermbilde 2024 04 17 kl. 14.52.11

– En halv million til å avsløre deepfake. Nye tildelinger i journalistikk i april

19. april 2024

Faktasjekkertjenesten Faktisk.no har fått støtte til å dekke desinformasjon, «deepfakes» og andre digitale trusler. Lokalavisene Fjell-Ljom og Tynsetingen/Alvdal midt i væla skal dekke en bølge av selvmord blant unge mennesker i regionen. Sarpsborg Arbeiderblad fortsetter satsingen på ukrainske journalister og Khrono skal skrive om “amerikanske tilstander i akademia”. I dag ble de nye tildelingene i Journalistikk publisert. Se listen her.

Uma

«Seoul Searching» i Sør-Korea – og nye prosjekter som får tildeling fra Fritt Ord April 2024

18. april 2024

A5 Film og regissør Silje Evensmo Jacobsen («Ukjent landskap») har fått støtte til dokumentarfilmen «Seoul Searching» om og med medregissør Uma Feed, som ble adoptert fra Sør-Korea for over 40 år siden. Mange filmer om fjernadopsjon handler om gjenforening, men denne handler om alt som kommer etter den. Brynjulf Jung Tjønn skriver bok om rasistisk vold, fotograf Andrea Gjestvang reiser til Ukraina, og filmene “Løvene ved elven Tigris”, “Er du trygg?” og “The Birth of Derna” er blant mange nye, spennende prosjekter som har fått støtte i april. Se listen her.

Collage fritt ord dupleks

Hvorfor snakker ikke arkitekter?

16. april 2024

Arkitektforbundet og Stiftelsen Fritt Ord inviterer til debattseminar 29. april 2024.

Debattene om arkitektur, byutvikling og stedsutvikling engasjerer stadig flere. Men hvor er arkitektene?

Img 1333

– Fritt Ord har gjort det norske ordskiftet rikere

16. april 2024

– Uten Fritt Ords støtte til journalistikk, bøker, debattmøter, seminarer, dokumentarfilm og -foto, biblioteker og litteraturhus ville den norske offentligheten og ordskiftet ha vært langt fattigere, sier forfatter og historiker Hilde Gunn Slottemo, som tirsdag 16. april presenterte boken om Fritt Ords 50 år med historie.