Arrangementer

15.09.2016

Eier ikke skam!

«Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå», skrev Nancy Herz i april i år. Hun leder en debatt 15. september på Kapittelfestivalen, med unge politikere og samfunnsdebattanter som våger å utfordre omgivelsene. Møt dem og få tips om hvordan du kan bli hørt, skaffe deg både allierte og mot til å synes i debatter.

Under arrangementet lanseres også Fritt Ord-konkurransen for videregående skole for skoleåret 2016/2017.

Om arrangementet:
For å være fri til å si sin mening, er det avgjørende å ikke ta på seg andres skam, men finne sin egen standard. Å bruke ytringsfriheten kan være krevende, men det kan også være frigjørende og gi energi. Hvordan bruke egne erfaringer og meninger i skriving, debatter og i saker man engasjerer seg i? Lytt til samfunnsdebattanter, studenter og ungdomspolitikere i panelet og diskuter med dem.

Deltakere: 
Nancy Herz (20), jusstudent, foredragsholder og spaltist i Aftenposten. Innleder og ordstyrer,
 
Fatema Al-Musawi (19), studerer statsvitenskap ved UiS.. Om å skille seg ut, være del av minoritet, men også kjenne på motstand i eget minoritetsmiljø - mellom barken og veden. 
 
Jørn Kyle Finnesand (28). FrP Rogaland. Om politikk, om å utfordre det politisk korrekte og å oppleve at outsiderrollen blir den nye normaltilstanden.
 
Pia Vinningland (20), blogger og journaliststudent. Om å bruke stemmen personlig og profesjonelt som blogger og journaliststudent. Hvilke reaksjoner får hun?
 
Aron Jasperr Lona Altinpinar (20), artist og elev på folkehøgskole. Har erfaring med å våge å sine egne veier som artist, bryte med kjønnsrolleforventninger. Har risikert mye - og vunnet mye - på å være seg selv og få mye oppmerksomhet for det. 

Lenke til Facebook-arrangementet.


Om kapittelfestivalen:

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget. Kapittel 16. finner sted 14. -18. september.

Kapittel er blant Norges største litteraturfestivaler og har utviklet seg til å bli en viktig litterær arena både nasjonalt og internasjonalt.

Kapittel er en engasjert festival. Ytringsfriheten skal gjennomsyre programmet, og lede til at vi får belyst brennbare temaer fra flere verdenshjørner. I tillegg skal man selvfølgelig også finne det nye norske og dem som er med å prege den norske bokheimen. Nettopp møtene mellom disse sfærene er noe av det viktigste en festival kan tilby både sitt publikum og sine deltakere.

Festivalen skal videre ta vare på de sjangrene som ikke får mest oppmerksomhet i offentligheten. Med Kapittels tematiske interesser følger også en spesiell oppmerksomhet for sakprosaen og journalistikken. I tillegg vil sjangre som dokumentarfilm, poesi og illustrert litteratur alltid finne god plass i programmet.

​Stiftelsen Fritt Ord og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2018 inviterer til åpningen av årets festival med visning av den norske dokumentaren Golden Dawn Girls, onsdag 7. mars, kl. 18:00 på Klingenberg kino.

The Fritt Ord Foundation and FutureLab Europe invite you to the Norwegian
launch of the book Letters to Europe – Refugee Women Write, in which
fourteen female refugees from all over Europe share their stories,
perspectives, concerns and hopes for the future.

Fritt Ord og Institutt for samfunnsforskning inviterer til debatt om #MeToo og ytringsfrihet torsdag 25. januar 2018 kl. 18.00–21.00 hos Fritt Ord, med Sissel Trygstad, Hannah Helseth, Sofie Høgestøl, Kjersti Horn, Arne Jensen, Anja Sletteland, Silas Harrebye og Åsa Linderborg. Arnfinn Midtbøen er moderator.