Arrangementer

1.11.2019

Krise, ytring og skrivelyst - faglig seminar fredag 1. november

Hva med å tyvstarte på fagfornyelsens tverrfaglige emne «Demokrati og medborgerskap»? Fritt Ord og Landslaget for norskundervisning inviterer til faglig seminar om KRISE, ytring og skrivelyst, fredag 1. november kl. 09.00-15.00, i Fritt Ords lokaler i Oslo. 


Seminaret tar utgangspunktet i begrepet krise som er årets tema i Fritt Ord-konkurransen for videregående skole. Klimakrise, politiske kriser og individuelle kriser – alle er eksempler på en usikkerhet og urolighet som preger vår samtid. Men er alt mørk, dystert og dømt til å «gå rett til helvete»? Ikke nødvendigvis. Krise kan også innebære et vendepunkt – en mulighet for forbedring. Men dette krever handling!

Påmelding til registrering@frittord.no
Mer informasjon på frittordkonkurransen.no

På seminaret gir filmskaper Nefise Özkal Lorentzen en innføring i og konkretisering av begrepet krise.

Universitetslektor Karsten Korbøl redegjør for demokrati og medborgerskap som overordnet mål i alle fag.

Fotballspiller og forfatter Michael Stilson drøfter hvorvidt det er et demokratisk problem at unge – særlig gutter – har lavere lese- og skrivelyst.

Lektor og essayentusiast Jostein Saxegaard gir konkrete undervisningstips til hvordan du kan få elevene til å skrive personlige og faglige tekster.

Anne-Lise Sognnes og Joakim Lie, Fritt Ord informerer om konkurransen og krise som årets tema.

Jorunn Øveland Nyhus, redaktør i Norsklæreren, leder seminaret.

Det blir foredrag, gruppearbeid og diskusjoner.


Norsklæreren nummer 3/2019 med tema KRISE sendes ut på forhånd til deltakerne.

OsloMet og Fritt Ord inviterer til debatt om digitaliseringens betydning for journalistikken, onsdag 6. november kl. 18.00–20.00 hos Fritt Ord i Uranienborgveien 2, Oslo.

Velkommen til panelsamtale mellom norske og internasjonale eksperter: Guy Berger, Neena Kapur, Leandro Demori og Osman Kibar.

Fritt Ords prosjekt «Islam i Norge» inviterer til åpent møte om muslimhat og muslimfiendtlighet onsdag 9. oktober 2019, kl. 18.00–19.30 på Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo.

Integral film og Stiftelsen Fritt Ord inviterer til lansering av dokumentarfilmen “En gave fra Gud” torsdag 26. september kl. 18.00 på Klingenberg Kino. Etter filmvisningen blir det spørsmål og svar med Henri Barkey fra USA, som selv er med i filmen, og regissørene Nefise Özkal Lorentzen og Jørgen Lorentzen. Samtalen ledes av Ingerid Salvesen.