Arrangementer

13.04.2016

Fra klikktivisme til handling: ungt engasjement, samarbeid og teknologi!

Fritt Ord inviterer til debatt onsdag 13. april kl. 18.00-19.30 i Uranienborgveien 2, Oslo.

Politisk og sosialt engasjement kan innta ulike former i en fragmentert tid. Hvordan holde på folks interesse når holdningene skifter på kort tid? Hvordan involvere seg slik at det gir resultater, og er aktivisme på gata fortsatt viktig? Det er lett å like på Facebook, men å oppnå noe krever som regel mer enn det.

Bli med på å diskutere ungt engasjement i dagens samfunn.


Det er ingen tvil om at mange unge bryr seg, men engasjement og solidaritet i dagens samfunn kan innta nye former som ikke alltid er like åpenbare for omverdenen. Med dette som utgangspunkt inviterer vi til diskusjon mellom en et panel og publikum i salen: Er det vanskeligere eller lettere å engasjere seg i samfunnet med stor tilgang på informasjon og sosiale medier? Har vi det så bra her i Norge at vi engasjerer oss i et vakuum?
 
Fra klimakrise til flyktningskrise - deltakerne i panelet har vært med på aksjoner som strekker seg over lang tid og over landegrenser. De deler erfaringer om hvordan ny teknologi og gammeldags kampanjearbeid er verktøy for ytringsfrihet, engasjement og demokratiutøvelse.
 
Velkommen med eller uten klare svar!
 
I panelet:
Ahmad Dalati, Refugees Welcome to Oslo
Ingrid Skjoldvær, Natur og Ungdom
Nikolai Fjågesund, Europeisk ungdom
 
Ordstyrer: Nancy Herz, Amnesty International
 
Gratis og åpent for alle. 
Spre gjerne Facebookarrangementet.

​Stiftelsen Fritt Ord og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2018 inviterer til åpningen av årets festival med visning av den norske dokumentaren Golden Dawn Girls, onsdag 7. mars, kl. 18:00 på Klingenberg kino.

The Fritt Ord Foundation and FutureLab Europe invite you to the Norwegian
launch of the book Letters to Europe – Refugee Women Write, in which
fourteen female refugees from all over Europe share their stories,
perspectives, concerns and hopes for the future.

Fritt Ord og Institutt for samfunnsforskning inviterer til debatt om #MeToo og ytringsfrihet torsdag 25. januar 2018 kl. 18.00–21.00 hos Fritt Ord, med Sissel Trygstad, Hannah Helseth, Sofie Høgestøl, Kjersti Horn, Arne Jensen, Anja Sletteland, Silas Harrebye og Åsa Linderborg. Arnfinn Midtbøen er moderator.