Arrangementer

14.10.2016

HIFOs historielærerseminar 2016 - Min familie i historien

14.-15. oktober 2016 arrangerer HIFO seminar for historielærere som vil bruke Historiekonkurransen «Min familie i historien» i sin undervisning. Seminaret finner sted i Fritt Ords lokaler i Oslo. 

På seminaret vil vi diskutere hvordan vi kan arbeide med konkurransen i våre klasser. Hvordan kan vi veilede og vurdere elevbidrag slik at elever får ut så mye som mulig av sitt potensiale? Hvilke tema og vinklinger er fruktbare og interessante for elevene? Hvordan kan vi inspirere elever som selv mener de ikke har noe interessant å undersøke, til likevel å se at det finnes fruktbare tilnærminger?

Gjennom innledninger og diskusjoner håper vi at seminaret vil bidra til arbeidet med historiekonkurransen og gi deg inspirasjon til nye innfallsvinkler og metoder.

Det vil også bli foredrag om aktuelle temaer av historisk interesse. Historieprofessor Hilde Henriksen Waage vil snakke om hvorfor det gikk som det gikk i Syria. Historiker Hallvard Notaker vil snakke om det amerikanske presidentvalget. Ivo de Figueiredo vil snakke om sin nye bok «En fremmed ved mitt bord. Familiefortelling». 

NB: arrangementet er kun for lærere og antall deltakere er begrenset til 50. Bindende påmelding skjer ved henvendelse til 
karsten.korbol(a)frittord.no, innen 15.09.2016. Seminaret er gratis.


At this year’s Holberg Debate, John Pilger, Julian Assange and Jonathan Heawood will discuss the presence of propaganda in news and social media, and its democratic implications. The debate will take place at The University Aula, Bergen, on Saturday 2 December 2017, 3 p.m. to 5.15 p.m.

Fritt Ord-konkurransen og Holbergprisen i skolen inviterer til lærerseminar fredag 1. desember, kl 9:00 – 14:30 på Litteraturhuset i Bergen.

Fritt Ord og filmselskapet Aldeles inviterer til Oslo-premiere på dokumentarfilmen “Democracy Road” og samtale om Aung San Suu Kyi som makthaver i Myanmar.

Hvor: Fritt Ord, Uranienborgveien 2, Oslo
Når: Onsdag 15. november 2017 kl. 18.00–20.00
I panelet: Turid Rogne (filmskaper) og Khin Maung Win (redaktør i Democratic Voice of Burma).