Arrangementer

14.10.2016

HIFOs historielærerseminar 2016 - Min familie i historien

14.-15. oktober 2016 arrangerer HIFO seminar for historielærere som vil bruke Historiekonkurransen «Min familie i historien» i sin undervisning. Seminaret finner sted i Fritt Ords lokaler i Oslo. 

På seminaret vil vi diskutere hvordan vi kan arbeide med konkurransen i våre klasser. Hvordan kan vi veilede og vurdere elevbidrag slik at elever får ut så mye som mulig av sitt potensiale? Hvilke tema og vinklinger er fruktbare og interessante for elevene? Hvordan kan vi inspirere elever som selv mener de ikke har noe interessant å undersøke, til likevel å se at det finnes fruktbare tilnærminger?

Gjennom innledninger og diskusjoner håper vi at seminaret vil bidra til arbeidet med historiekonkurransen og gi deg inspirasjon til nye innfallsvinkler og metoder.

Det vil også bli foredrag om aktuelle temaer av historisk interesse. Historieprofessor Hilde Henriksen Waage vil snakke om hvorfor det gikk som det gikk i Syria. Historiker Hallvard Notaker vil snakke om det amerikanske presidentvalget. Ivo de Figueiredo vil snakke om sin nye bok «En fremmed ved mitt bord. Familiefortelling». 

NB: arrangementet er kun for lærere og antall deltakere er begrenset til 50. Bindende påmelding skjer ved henvendelse til 
karsten.korbol(a)frittord.no, innen 15.09.2016. Seminaret er gratis.


​Stiftelsen Fritt Ord og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2018 inviterer til åpningen av årets festival med visning av den norske dokumentaren Golden Dawn Girls, onsdag 7. mars, kl. 18:00 på Klingenberg kino.

The Fritt Ord Foundation and FutureLab Europe invite you to the Norwegian
launch of the book Letters to Europe – Refugee Women Write, in which
fourteen female refugees from all over Europe share their stories,
perspectives, concerns and hopes for the future.

Fritt Ord og Institutt for samfunnsforskning inviterer til debatt om #MeToo og ytringsfrihet torsdag 25. januar 2018 kl. 18.00–21.00 hos Fritt Ord, med Sissel Trygstad, Hannah Helseth, Sofie Høgestøl, Kjersti Horn, Arne Jensen, Anja Sletteland, Silas Harrebye og Åsa Linderborg. Arnfinn Midtbøen er moderator.