Arrangementer

14.10.2016

HIFOs historielærerseminar 2016 - Min familie i historien

14.-15. oktober 2016 arrangerer HIFO seminar for historielærere som vil bruke Historiekonkurransen «Min familie i historien» i sin undervisning. Seminaret finner sted i Fritt Ords lokaler i Oslo. 

På seminaret vil vi diskutere hvordan vi kan arbeide med konkurransen i våre klasser. Hvordan kan vi veilede og vurdere elevbidrag slik at elever får ut så mye som mulig av sitt potensiale? Hvilke tema og vinklinger er fruktbare og interessante for elevene? Hvordan kan vi inspirere elever som selv mener de ikke har noe interessant å undersøke, til likevel å se at det finnes fruktbare tilnærminger?

Gjennom innledninger og diskusjoner håper vi at seminaret vil bidra til arbeidet med historiekonkurransen og gi deg inspirasjon til nye innfallsvinkler og metoder.

Det vil også bli foredrag om aktuelle temaer av historisk interesse. Historieprofessor Hilde Henriksen Waage vil snakke om hvorfor det gikk som det gikk i Syria. Historiker Hallvard Notaker vil snakke om det amerikanske presidentvalget. Ivo de Figueiredo vil snakke om sin nye bok «En fremmed ved mitt bord. Familiefortelling». 

NB: arrangementet er kun for lærere og antall deltakere er begrenset til 50. Bindende påmelding skjer ved henvendelse til 
karsten.korbol(a)frittord.no, innen 15.09.2016. Seminaret er gratis.


Fritt Ord-konkurransen for vidaregåande skule lanserer årets tema, «teikninga som ytring», med eit arrangement på Kapittel-festivalen i Stavanger, torsdag 20. september kl. 18.

Fritt Ord invites the public to a film screening and conversation on White Right: Meeting the Enemy, the 2018 Emmy-nominated documentary film about the Charlottesville rally, the race wars, fascism, racism, and alt-right in America today.

##Update: This screening is now fully booked, and there are no longer any available seats.##

Når: Fredag 14. september kl. 09.00-15.00

Er du interessert i å dele funnene og innsiktene fra masteroppgaven din med offentligheten? Vi inviterer til skriveverksted for masterstudenter som har mottatt Fritt Ord-stipend eller som skriver oppgaver innen fagfeltene menneskerettigheter, journalistikk, ytringsfrihet og demokratiutvikling.