Arrangementer

27.02.2020

Visning av dokumentarfilmen «Angels on Diamond Street» og samtale om sivil ulydighet

Tid og sted: torsdag 27. februar 2020, kl. 17.30–19.30, Vega Scene, sal 3, Hausmanns gate 28, Oslo.


Hva skjer når en papirløs meksikansk familie søker kirkeasyl hos en afroamerikansk kirkemenighet i Philadelphias fattigste bydel? Kirka og suppekjøkkenet har røtter tilbake til Black Panther-bevegelsen på 60-tallet, og betegner seg selv som en aktivistmenighet. Da Carmela Hernandez og barna ber om asyl, risikerer presten Renee McKenzie fem år i fengsel for å huse dem, men hun er aldri i tvil.

De som tyr til sivil ulydighet setter sin egen moralske overbevisning over loven. Slike ikke-voldelige handlinger kan ses på som en test for ytringsfriheten, og i beste fall kan de bidra til positive endringer.

Etter visningen møter vi presten Renee McKenzie, som er en av filmens hovedpersoner i samtale med filosof og regissør for filmen Petr Lom, produsent Corinne van Egeraat og moderator Marion Grau, som er teolog og professor ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn.

Arrangementet er på engelsk. Billetter: vegascene.no

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival. Arrangeres fra 24.2 - 1.3 på Vega Scene, Cinemateket, Khartoum bar og Kunstplass.

Fritt Ord er en allmennyttig privat stiftelse som arbeider for å fremme ytringsfrihet, offentlig debatt, kunst og kultur.

Lenke til Facebook-arrangement
Lenke til filmens nettside
 

Fritt Ords prosjekt «Islam i Norge» inviterer til åpent debattmøte om frihetskampen i islam – ytringsfrihet og demokratiutvikling. Tid og sted: mandag 23. mars, kl. 18.00–20.00 på Kulturhuset. Medvirkende: Sylo Taraku, Usman Rana, Mah-Rukh Ali, Nilas Johnsen, Dana Manouchehri og Hawa Muuse. Yama Wolasmal er ordstyrer.

Den kunstneriske ytringsfriheten er ofte selve indikatoren på hvor grensene går i et samfunn. Har norske dokumentaristers arbeid blitt vanskeligere?

Tid og sted: fredag 28. februar 2020, kl. 16:30–17:30, på Vega Scene, Hausmanns gate 28, Oslo.

Hva er de største utfordringene for ytringsfriheten i dag, og hva bør forskerne undersøke nærmere?

Tid og sted: 13. feb. 2020 19:00–21:00, Litteraturhuset i Oslo