Arrangementer

7.04.2016

Workshop: Nye ord om spill

I prosjektet "Digitale liv" inviterer Fritt Ord dataspillentusiaster og dataspillkritikere til å komme med nye ord om spill. Hvordan skrive om dataspill? Hvorfor er dataspill viktig? Hva fortjener å bli vektlagt? Hvordan kan vi ta dette nye mediet på alvor og møte det med en uavhengig, kritisk og kanskje personlig tone?
 
Vi inviterer til en workshop for deg som vurderer å sende inn en tekst, men som fortsatt har spørsmål. Hva slags type tekster er relevante? Hvilke temaer kan det være interessant å ta tak i?

Journalist og spillentusiast Martin Bergesen leder workshopen som finner sted på Teknisk museum torsdag 7. april fra kl. 17 til kl. 19. Send påmelding til epost til registrering@frittord.no eller på SMS til 45207667. Det er 10-15 plasser, ingen deltakeravgift.

Enten du har en ide, en halvskrevet tekst eller et ferdig utkast så vil du få relevante og konstruktive innspill. Vi tilbyr tilbakemeldinger, veiledning og respons på ideene og formuleringene dine, samt muligheten til å diskutere med andre som også er midt i skriveprosessen. Eksempler på gode spilltekster blir gjennomgått og kritisert. 

Etter workshopen inviterer Teknisk museum til retrospillfest i tilknytning til den store dataspillutstillingen Game On 2.0. Det blir samtale med John Romero, en av utviklerne av DOOM, debatt om Supermario, spillquiz med Magnus & Jon Cato, åpen sone for ekspermentell informatikk, DJ og bar. Og selvfølgelig mulighet til å besøke utstillingen. Les mer om SENT på Facebook-arrangementet. Ord. 150,-, student 100,-

 

Om konkurransen:
Satsningen Digitale liv - nye ord om spill består av debattmøter, arrangementer og en skrivekonkurranse med frist 15. april. Konkurransen er åpen for alle og tar sikte på å få inn et bredt spekter av tekster som på en eller annen måte er knyttet til dataspill, gjerne med utgangspunkt i egne erfaringer.
 
Deltagere kan velge seg en hvilken som helst sjanger, fra personlige  essays og analyser til ren fiksjon. Skriv om hvordan spillene har påvirket livet ditt, eller skriv et  reisebrev fra en spillverden du har besøkt. Fortell om vennene du har  kvestet i skytespill eller om kjæresten du møtte i et nettrollespill. Alternativt om hvorfor dataspill er viktige i kulturen og samfunnet. Om  hvilke temaer som mangler i spilldebatten. Om spillet som fikk deg til å  gråte. Eller finn på noe helt annet.
 
Teksten skal være på inntil 30 000 tegn, gjerne kronikkformat (omlag 6500 tegn). Bidragene skal være på norsk, men vi tillater også tekster på dansk eller svensk.
 
De tolv beste tekstbidragene blir publisert i en digital antologi våren 2016. Den beste teksten blir premiert med kr 25 000, de andre utvalgte tekstene med kr 5 000.

Tekstene blir valgt ut av en redaksjon bestående av Maren Agdestein, tidligere redaktør av bloggen spillpikene.no, Mathias Fischer, kommentator i BT, Jarle Hrafn Grindhaug, journalist i pressfire.no og Kristine Jørgensen, spillforsker ved UiB.  

Les mer om konkurransen på digitaleliv.no. 

Hvilken påvirkningskraft har fordommer mellom østkanten og vestkanten i hverdagen, i sosiale medier, samtaler og debatter? Er det noe hold i fordommene våre? Er vi likere enn vi tror, eller er det faktisk store forskjeller? Fritt Ord og Si ;D ønsker velkommen til debattmøtet «Den delte byen», onsdag 26. april hos Fritt Ord, Uranienborgveien 2.

Vi ønsker velkommen til lanseringsfest for den tredje utgaven av Norwegian Journal of Photography fredag 21. april klokken 19.00.

Arbeider av fotografene Adrian Øhrn Johansen, Camilla Jensen, Eirik Brekke, Kyrre Lien, Morten Andersen, Rebecca Shirin Jafari, Tommy Ellingsen, Tonje Bøe Birkeland og Ulla Schildt.

Det inviteres til norsk premiere på den internasjonale dokumentarfilmen “The Borneo Case” på Vika kino i Oslo onsdag 5. april 2017 kl. 18.00–20.00.

Filmens hovedpersoner Clare Rewcastle Brown og Mutang Urud vil være til stede.