Prosjektstøtte – Utvalgte prosjekter

13.08.2019

«Alt det jeg er» på Arendalsuka

Dokumentarfilmen «Alt det jeg er» viser  hvordan det er for en ung voksen å leve med traumer fra seksuelle overgrep i barndommen. Det er fortellingen om en ny start, en modig familie, om mennesker i et system som gjerne vil hjelpe, og om håpet som ligger i fremtiden. Filmteamet har fulgt Emilie og hennes familie tett i to år, og har laget et usminket bilde av hvordan hverdagen deres er.
 
Sammen med Statens Barnehus og Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep Oslo inviterer produksjonsselskapet Sant & Usant til en presentasjon av prosjektet og påfølgende diskusjon rundt forebygging av vold og seksuelle overgrep. Arrangementet finner sted under Arendalsuka, i Lilandsgården (Torggaten 10), i dag tirsdag 13.08, kl. 15.30.

Regissør og produsent Tone Grøttjord-Glenne presenterer «Alt det jeg er»-prosjektet og viser klipp fra dokumentarfilmen. Grete Herlofson, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening, presenterer viktigheten av kompetanseheving om vold og overgrep for ansatte i skole og barnehage. Astrid Johanne Pettersen fra Statens Barnehus i Oslo forteller om Barnehusets deltagelse i prosjektet.
 
Filmen vil få premiere i 2020. I høst, 21.-22. oktober 2019, arrangeres det en tverrfaglig konferanse med utgangspunkt i prosjektet. Konferansen henvender seg til fagpersoner i skole, helse og andre som arbeider med barn og unge. Påmelding her.
 
Fritt Ord har støttet utvikling og produksjon av filmen.