Prosjektstøtte – Utvalgte prosjekter

28.09.2017

Bergen internasjonale filmfestival 2017

Foto: fra dokumentarfilmen 'Plastic China' av Jiuliang Wang.
Denne uken åpner Norges største filmfestival, med over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer på programmet. Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) har gjort seg bemerket for sin satsing på dokumentarfilmer, i godt selskap med aktuelle fiksjonsfilmer, kortfilmer og debatter. Festivalen gjennomfører i år flere spennende sideprogrammer, blant annet menneskerettighetsprogrammet Checkpoints og utstillingen BIFF Expanded.

Checkpoints, arrangert i samarbeid mellom BIFF og Raftostiftelsen, har siden 2007 vist filmer som omhandler aktuelle menneskerettighetsspørsmål. I år presenteres rundt 20 filmer under denne programposten. Krigen i Syria står sentralt, men det vises også filmer knyttet til klima og miljøtematikk, migrasjon og flykningsstrømmer, overvåkning og organisert kriminalitet. Vinnerfilmen av konkurranseprogrammet blir tildelt en pengepremie som går til det miljø eller den sak filmen omhandler. Utstillingen BIFF Expanded eksperimenterer med en blanding av film, VR-teknologi og kunstinstallasjoner. Se hele festivalprogrammet her. 

Fritt Ord har støttet BIFFs undervisningsopplegg for skoler i Hordaland med kr 100 000, sideprogrammet Checkpoints med kr 100 000 og utstillingen BIFF Expanded med kr 30 000.

På festivalen vises for øvrig de Fritt Ord-støttede filmprosjektene Ishavsblod, Mogadishu Soldier, Nowhere to hide og Thank you for the rain. 

Festivalen arrangeres fra 26. september til 4. oktober. Billetter kan kjøpes på bergenkino.no eller biff.no, i Bergen Kino sin app og i kioskene på Bergen Kino.