Prosjektstøtte – Utvalgte prosjekter

28.11.2017

Boklansering: Allmenningen. Historien om norsk offentlighet

Hvilke debatter har formet norsk offentlighet? Hva er en åpen og opplyst samtale? Hvem har makt i vår tids offentlige rom? Tirsdag 5. desember kl. 14.00 lanseres boken "Allmenningen. Historien om norsk offentlighet" i lokalene til Fritt Ord.

Deltakelsen i offentligheten var lenge forbeholdt noen få utvalgte menn som mente de forvaltet fornuften. I dag kobler de fleste nordmenn seg på offentligheten som en del av morgenritualet i det de skrur på mobilen. Historien om norsk offentlighet viser hvordan samtalen i «allmenningen» har vært grunnleggende for utviklingen av demokratiet.

Boken er redigert av Jostein Gripsrud, professor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og er utgitt på Universitetsforlaget. Ida Andersen, Knut Dørum, Martin Eide, Eirik Nymark Esperås, Anders Johansen, Leif Ove Larsen, Peter Larsen, Erlend Lavik, Synnøve Lindtner, Hallvard Moe og Terje Rasmussen har bidratt til verket.

På lanseringen vil Shabana Rehman Gaarder holde et innlegg om "Offentlighetens pris", Anine Kierulf om "det verbale slagsmålsparadis før og nå" og Jostein Gripsrud vi snakke om arbeidet med å skrive offentlighetens historie.

I tillegg blir det en samtale mellom Jostein Gripsrud, Knut Dørum og Synnøve Lindtner, moderert av Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. Les mer om programmet på Facebook.

Fritt Ord har støttet prosjektet med kr 1 500 000.