31.10.2018

Fritt Ords Honnør tildelt Odd Isungset

Stiftelsen Fritt Ords Honnør ble onsdag 31. oktober 2018 tildelt journalist og forfatter Odd Isungset (63) for hans undersøkende journalistikk om Nygaard-saken.

Odd Isungset er en av Norges dyktigste undersøkende journalister. Hans største enkeltinnsats er 25 års standhaftig og grundig arbeid med det fortsatt uoppklarte attentatet på forlagsdirektør William Nygaard i 1993.

«Det er for den undersøkande journalistikken om Nygaard-saka, vår eiga Rushdie-sak, du i dag får Fritt Ords Honnør. Det er for ein undersøkande journalistikk som både har vore standhaftig og sjølvstendig; du har nekta å gje slepp, nekta å gi opp, og du har utfordra dei som har ønskt å legge lokk på saka, maktpersonar både i Norge og i Iran. Ja, du har til tider også utfordra hovudpersonen William Nygaard sjølv», sa styremedlem i Fritt Ord, Sigrun Slapgard, i sin tale til prisvinneren.

«Det er ingen tvil om at ditt arbeid har vore heilt avgjerande for at det nå endeleg kjem ei stadfesting frå påtalemakta om at skota i Dagalaiveien er Norges Rushdie-sak, eit åtak på ytringsfridomen», sa Sigrun Slapgard videre.
 
  • Sigrun Slapgards tale til prisvinneren kan leses her. (pdf)
  • Hele begrunnelsen fra Fritt Ords styre, publisert 23.19.18, kan leses her.


Fritt Ord og Integral Film inviterer til en samtale med imam, advokat og forfatter Seyran Ates tirsdag 5. februar 2019 kl. 18.00–19.30 i Fritt Ord, Uranienborgveien 2, 0258 Oslo. Moderator for samtalen er Mohamed Abdi, som er utdannet lærer, samfunnsdebattant og skribent.

Påmelding: registrering@frittord.no

The Fritt Ord Foundation and the ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius hereby invite nominations of independent journalists, bloggers, Internet media and newspapers for the 2019 Free Media Awards.

Nominations will be accepted until 1 March 2019.

Hvordan forske på og fordype seg i visuelle ytringer i fag som norsk, historie og samfunnsfag? Elevene lever i en visuell verden – kan vi bruke det visuelle mer aktivt i skolen?

TID: Torsdag 7. februar, kl 10:00–15:00
STED: UiT Norges arktiske universitet, Tromsø
PÅMELDINGSFRIST: 1. februar 2019