3.11.2015

Dansken, svensken og nordmannen - tre foredrag om skandinavisk offentlighet

Fritt Ord inviterer til tre foredrag om skandinavisk offentlighet. Foredragene finner sted i november måned i Uranienborgveien 2, Oslo.

De skandinaviske landene står overfor mange av de samme problemene og debattene. Det er liten grad av gjensidig rapportering på tvers av landegrensene, og vi har ofte dårlig innsikt i nabolandenes offentligheter. Gjennom en serie på tre foredrag har Fritt Ord invitert tre fremstående eksperter på henholdsvis kultur, politikk og næringsliv til å levere oppdaterte perspektiver på de skandinaviske landene. De vil holde hvert sitt faktabaserte foredrag i et sammenlignende skandinavisk perspektiv, med utgangspunkt i eget hjemland.

Gøran Persson, Anita Krohn Traaseth og Bjørn Bredal


Program
Foto: Wikimedia Commons


Tirsdag 17. november kl. 19.00: Dansken om kultur.
Med Bjørn Bredal, tidligere kulturredaktør i Politiken, i dag er leder for Borups kulturhøjskole i København, hvor halvparten av studentene er fra andre nordiske land.

Mandag 23. november kl. 19.00: Svensken om politikk.
Med Gøran Persson, Sveriges statsminister 1996-2006 og partileder for Socialdemokraterna 1996-2007. Siden seniorrådgiver for det nordiske rådgivningsselskapet JKL.
 
Mandag 30. november kl. 19.00: Nordmannen om næringsliv.
Med Anita Krohn Traaseth, norsk næringslivsleder, forfatter og blogger. Administrerende direktør i Innovasjon Norge siden 2014.
 

Ordstyrer er Odd Inge Skjævesland, forfatter og nordenjournalist. 
 
Foredragene er gratis og åpne for alle. Det blir debatt etter foredragene.

Opptak fra alle foredragene er nå lagt ut på Fritt Ords Youtubekanal. 
 

 

Hva skjer når en papirløs meksikansk familie søker kirkeasyl hos en afroamerikansk kirkemenighet i Philadelphias fattigste bydel? Da Carmela Hernandez og barna ber om asyl, risikerer presten Renee McKenzie fem år i fengsel for å huse dem, men hun er aldri i tvil.

Den kunstneriske ytringsfriheten er ofte selve indikatoren på hvor grensene går i et samfunn. Har norske dokumentaristers arbeid blitt vanskeligere?

Tid og sted: fredag 28. februar 2020, kl. 16:30–17:30, på Vega Scene, Hausmanns gate 28, Oslo.

The Fritt Ord Foundation and The ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius hereby invite nominations of independent journalists, bloggers, Internet media and newspapers for the 2020 Free Media Awards.